Kockázatokkal és mellékhatásokkal

Október 24-én Karmapirin koncert a Chloé színpadán!!!!

karmapirinA KARMAPIRINT Nyíregyháza egykori kultikus zenekara, a Hétfő Este Blues Band szerzői alapították. A 20 éve együtt alkotó szerzők – 2 lemezzel és több, mint 50 dallal a hátuk mögött – 2012-ben úgy döntöttek, hogy új zenekart létesítenek. Voltak dalaik, ötleteik, szövegeik: egy ütős bluesrock bandát akartak életre hívni. A közös munkához egy kiváló énekesnőt találtak, Mankó Évát.

Az új zenekar szerzőinek első feladata az volt, hogy kitalálják a banda „brand”-jét, megfogalmazzák azt, hogy dalaikkal kikhez akarnak szólni. Választásuk a szingli nőkre esett. Észrevették, hogy rövid idő alatt kialakult egy olyan társadalmi csoport, ami jól körülírható problémákkal küzd: azzal, hogy nem talál magának párt. Ezt a brand-et Éva hitelesen tudta közvetíteni. 2013 augusztusában Mankó Éva énekesnő külföldre költözött, távozása után a zenekar csaknem 1 éven keresztül Oláh Ibolya énekesnővel dolgozott. Az kiváló énekesnővel 6 stúdiófelvételt rögzített a banda, számos sikeres klubkoncertet adtak, többek között 2014-ben felléptek az MR2 Akusztik című műsorában is. Ibolya távozása után, 2014 nyarától a zenekar Szakos Andreával dolgozik (Megasztár 6. évad döntőse), akivel egy rendkívül sikeres nyári turnén van túl a csapat. Többek között felléptek a 25. jubileumát ünneplő Tusványos fesztiválon is. Szakos Andrea szerzőként is bekapcsolódott a közös munkába, a zenekar és az énekesnő több közös dalt írt és rögzített a Nagymarosi Művésztelep stúdiójában. A zenekar eddigi koncertjein több vendégművész is közreműködött. A KARMAPIRINNEL dolgozott Kowalsky (MR2 Akusztik) és Papp Szabi (Magyar Dal napja, Népliget) is.

A KARMAPIRIN szerzőinek nem titkolt szándéka, hogy a blues és a rock ízével fűszerezett, de a mainstream dalírás eszköztárával kiegészített, kizárólag magyar nyelvű szerzeményeket alkossanak. Célkitűzésük, hogy dalaikkal népszerűsítsék a magyar nyelvű hangszeres zene műfaját. A zenekar szövegei az élet és a szerelem sötét és napos oldalát járják körül. Karmatikus bluesrock koktéljuk fogyasztását kockázatokkal és mellékhatásokkal ajánlják.